Hoe bereid je je voor op het sterven?

Wensen, ideeën en meditaties rond je eigen levenseinde en daarna

“Waarom wachten tot wij stervende zijn, voordat we onderzoeken wat het kan betekenen om in vol bewustzijn te sterven?”  Tibetaanse boek van leven en sterven

Thema eerste dagdeel: je eigen sterven nader bekeken.
Thema tweede dagdeel: gestorven en dan?
Thema derde dagdeel: de uitvaart.

Drie dagdelen waarin gedachten, gevoelens en wensen rond je eigen sterven centraal staan.
In het eerste dagdeel staat de periode voor het overlijden centraal, het tweede dagdeel de dagen nadat je bent overleden. Het derde dagdeel zal gaan over de uitvaartdienst zelf.
Er zullen verschillende werkvormen aan bod komen (waaronder meditatie, deelronde, inquiry). Ook krijg je ‘huiswerk’ mee naar huis ter voorbereiding.

Investering: 120 euro voor drie dagdelen
aanmelden bij: marion@ruimtevoorrituelen.nl

De dagdelen bestaan uit drie dagdelen of een hele dag met avond (waarbij ieder eigen lunch meeneemt en iets kleins voor de avondmaaltijd om te delen, er is soep en brood) .
Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 10

Na aanmelding geldt het volgende:
Je bent verzekerd van je plek nadat je betaald heb. Na betaling ontvang je een rekening. Mocht je verhinderd zijn, dan ontvang je tot 2 weken voor de aanvangsdatum het bedrag terug minus 25 euro administratiekosten. Daarna ontvang je geen restitutie en mag je een ander blij maken met jouw plek.

reacties deelnemers:
“De workshop heeft me gegeven dat ik heel concreet tot op de laatste dag/laatste uur mijn sterven kan ervaren zodat ik helder krijg wat voor mij belangrijk is. Workshop kent een mooie balans tussen gevoelszaken en praktische zaken, waardoor het thema heel ‘behapbaar’ blijft.
De wijze waarop je het leidt is prettig en zal ook mensen die het allemaal ‘reuze eng’ vinden niet afschrikken doordat je alles op zo’n uitnodigende wijze verwoordt, nergens dwang legt, zaken openlatend zonder stuurloos te worden.”
Caroline van Wilgen

“Ik heb veel aan de workshop gehad. Het heeft ervoor gezorgd dat ik de dood wat meer realistisch onder ogen durf te zien”.
Joyce Kappeteijn

“Hartelijk dank voor voor wat je bij mij wakker hebt gemaakt en op zo’ n rustige fijne en respectvolle manier.
Ook grote dank voor de literatuurlijst, ik zal er zeker gebruik van maken.
Grote inzichten over dat het gewoon gewoon is om hierover na te denken en te spreken en uit te wisselen en mijn verlangens te delen en aan mijn geliefde kenbaar te maken.”
Anne-Mie Devolder