Drummen

Het geluid van de drum is een oertaal die je van binnen raakt en helend werkt.

De drum doet langzaam aan weer zijn intrede, hetgeen we kunnen zien aan het aanbod van workshops om je eigen sjamanendrum te maken: een drum met een houten frame waaromheen een dierenhuid gespannen wordt. Deze framedrums hebben hun wortels in oude culturen verspreid over de wereld en worden oorspronkelijk met de hand bespeeld. De verschillende culturen kennen hun eigen typen framedrum en hebben hun eigen ritmes. Layne Redmond heeft er een mooi boek met vele afbeeldingen over geschreven dat in het Nederlands vertaald is: ‘Toen de drummers vrouwen waren’.
Sjamanen slaan op deze drums met een stok om trance op te wekken en (genezings)rituelen uit te voeren.

Rond de grote wendes in het jaar, 21 maart, juni, september en december komen we samen om de overgang naar een nieuw seizoen te markeren met drum en zang en een ritueel. We verbinden ons met de drum  en voelen de hartslag van Moeder Aarde.
Op deze rituele avond drummen we allemaal op drums of ratels. Je mag zelf een drum meenemen maar er zijn ook drums aanwezig. Je hebt geen muzikale ervaring nodig.
We starten met een Aarde-meditatie, stemmen ons op elkaar af en verbinden ons via ritme en klank. Ik begeleid ook op mijn gitaar korte laagdrempelige liederen en mantra’s die betrekking hebben op het betreffende seizoen.
Locatie: De duinen van den Haag en bij slecht weer Cyclaamstraat 14, Den Haag, (in de meditatieruimte 2 hoog, zonder schoenen)
tijd: zie agenda
investering: 20 euro (incl BTW)
Aanmelden bij: marion@ruimtevoorrituelen.nl

reacties:
Ik voel me vandaag veel beter dan gisteren voor het drummen!!!
Groetjes Hetty

Was gisteren echt een heerlijke avond Marion
Karin Kuhn