Everything is perfect as it is

Op deze pagina vind je de aanleiding en achtergrond van de mantra’s die op de cd  ‘Everything is perfect as it is’  staan. Alle mantra’s heb ik zelf gemaakt. Maurits van het Zandt heeft op de gitaar begeleid. De vrouwen die hebben meegezongen zijn: Patricia Groeneweg, Ank Zuiderwijk, Melita Hoefnagel, Hetty ten Holt. Ik ben hun dankbaar voor hun bijdrage.

De cd kost 15 euro  (incl BTW excl verzendkosten van 2,88 euro).
Je kunt hem bestellen door 17,88 euro over te maken op NL33TRIO 0198356005 tnv M Kuiperi ovv cd Everything is perfect as it is en mij een mail te sturen met je adresgegevens: marion.kuiperi@outlook.com

Als je de gitaarakkoorden van een mantra wilt ontvangen, stuur me een mail.

Gayatri mantra
Om Bhur Bhuvah Svaha
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yo nah Prachodayat

Vertaling:
Door alle lagen van ervaring heen is ‘Dat’ de ware aard die het bestaan verlicht, het allerhoogste Ene.

Moge alle wezens door subtiele en meditatieve intelligentie de verheven schittering
van verlicht bewustzijn gewaarworden.

Er zijn vele melodieën op deze Moeder mantra gemaakt waarvan gezegd wordt dat hij altijd ergens in de wereld gezongen wordt. Heerlijk lopend langs de vloedlijn voelde ik het verlangen een eigen melodie op de Gayatri te maken.

Namaste
‘Ik eer het hogere in jou’.
Deze originele Sanskrietwoorden kunnen op vele manieren worden gezongen, ik vond het leuk er een vrolijke melodie op te maken.

Om Namah Shivaya
‘Ik eer het hogere in mijzelf’.
Dit is één van mijn eerste mantra’s. Ik vond het fijn zelf een melodie op deze oude Sanskrietwoorden te maken, en zing hem vaak met mijn groepen.

Geef mij licht
Geef mij licht, geef ons licht, licht in ons bestaan, wij bestaan’.
Deze mantra heb ik als opdracht gemaakt, bij de opleiding tot stembevrijder. We kregen er een half uur voor, ik vond het heerlijk te doen. ‘Wij bestaan’ aan het eind is een bevestiging van ons bestaan.

Watersong
‘Water water, washes away what is waste
Water water, purifies my soul and my body’
.
Ik werk veel met de elementen en wilde een lied maken waarmee het Water wordt geëerd

May the stars
May the stars carry your Sadness away
May the flowers fill your heart with beauty
May Hope forever wipe away your tears
And above all, may silence make you strong
‘.
Marijke was een zusterpriesteres bij de Avalontraining in Glastonbury. Ze kreeg opnieuw kanker en in de laatste maanden kon ze eigenlijk alleen nog maar contact maken met de buitenwereld via facebook. Die prachtige gedicht van Chief Dan Georg was één van de laatste die ze deelde. Ik besloot er een melodie op te maken. We hebben hem met z’n allen nog bij en met haar gezongen.

I am
Deze ogenschijnlijk eenvoudige woorden hebben veel betekenis voor me. Ik heb deze gemaakt op vakantie in Frankrijk, bij de tent.

Everything is perfect as it is....I am Love
Anita Moorjani heeft een prachtig boek geschreven over haar bijna-dood ervaring. Ik wilde hier een lied op maken, maar kwam niet verder dan deze zin die de kern van haar boodschap is. Toen werd het een mantra.

Iedereen en alles wordt bedekt door de hemel
Iedereen en alles wordt gedragen door de Aarde’.

Zo waar is deze uitspraak van Tswang Tse, en zo fijn om te zingen na een startmeditatie waarin je je verbindt met hemel en aarde.

Le soleil
Le Soleil, dans mon coeur, dans mon coeur, dans nos cœurs’.
Eén van mijn eerste mantra’s. Ik was in Londen en het leek me leuk een mantra in het Frans te maken; deze is spontaan  in de metro ontstaan.

Een fragment kun je hier horen

Volle maan
Volle maan Ik eer de volle maan
Grootmoeder maan Ik zie jou staan (Wij zien jou staan.)

Ode aan de maan

Moeder Aarde
Aarde Moeder aarde, Bron van alle yin
Aarde Moeder aarde, Gaia mijn godin
Aarde Moeder aarde, Bron van alle yin
Bron van alle leven, Gaia de Godin

Ik had een sterke wens zelf een lied voor de Aarde te maken, een Ode aan de Aarde, zoals ik haar ervaar.

Sisterhood
Sisterhood, sisterhood, this is sisterhood
Feeding my own and sister’s soul is what sisters do’.

Toen ik met vier andere vrouwen onze eerste Vrouwenviering op de avond van 8 maart organiseerde, ontstond deze mantra in de aanloop er naartoe. Het delen en gevoed worden door elkaar wilde ik benoemen evenals zusterschap als basis.

Een fragment kun je hier horen

Red Tent: Into the darkness of the moon
Into to the darkness of the moon, into the silence of the moon
I’m sharing my thoughts with you I’m sharing my life with you
I’m making my dreams come true’.

Dit korte lied is ontstaan in de tijd dat ik met een vriendin onze eerste maanhut ging uitproberen, geïnspireerd door alles wat ik las toen we ons boek over het vieren van de eerste menstruatie aan het schrijven waren. Later werd het de Rode Tent, die ik altijd rond donkere maan/nieuwe maan aanbied.

Welkom Vrouw: Inwijdingslied
Dit inwijdingslied moet je eigenlijk alleen maar zingen als het klopt, bij de inwijding van een jonge vrouw die haar eerste menstruatie heeft gehad. Ik heb hem gemaakt toen ik met mijn Avalonvriendinnen Elly en Anneke een eerste menstruatieritueel op het Lorelei festival aanbood en zong hem voor iedere inwijdeling.

In Lak’ech
In Lak’ech is een Maya groet en betekent ‘Ik ben een andere jij’. Er hoort ook nog een mooi handgebaar bij.

Peace within you
Omdat ik op de internationale dag van de wereldvrede (21/9) vaak iets rond vrede organiseer, wilde ik een vredesmantra in het Engels maken.

Vrede met onszelf
vrede in onszelf, geeft vrede overal’.

Deze mantra heb ik gemaakt in de aanloop naar 21 september toen ik een Vredeslabyrint op het strand maakte met mantrazang.

Laat de vrede in mij dalen…vrede
Toen ik nog in de Vredeskapel mantra’s begeleidde, zei een man na afloop tegen me: ‘Ik voelde tijdens het zingen de vrede in mij dalen’. ‘Hee, een mantra!’, dacht ik, en de melodie kwam vanzelf.

Er gaat een hand door het koren
die het riet wil bewegen

en het koren dat wuift‘.
Ik las deze drie regels van Jan Arends, en zag en hoorde van alles, vooral een echo. Achter de piano ontstond deze melodie.

Er is nog nooit een mens geweest
die een korrel Aarde heeft bezeten’.
Deze zin van jan Arends is zo waar, het is een soort aanklacht, een oproep, een reactie, een protest.

Afscheid doet ook pijn
Toch moet het zo zijn’.
Toen ik besloot weg te gaan bij de Haagse stembevrijders, heb ik deze mantra gemaakt voor de laatste mantra avond die ik begeleidde. Beetje melodramatisch maar hij kan steun geven.

Water water (als een soort grapje)
Strand, zand, wolken, zon, en we zingen voor het water….
Begonnen als een mantra aan de vloedlijn met de woorden ‘Mare Mare’, werd het een canon die nooit eindigt, net als de golven. Mare heb ik veranderd in water.