Chartres

Al meer dan 20 jaar bezoek ik minstens één keer per jaar de kathedraal van Chartres waar een authentiek 11-gangen labyrint op de vloer ligt, dat  in de zomermaanden op vrijdagochtend gelopen kan worden.

De kathedraal ligt op een krachtplek waar leylijnen kruisen en waar Druïden in voorchristelijke tijden hun sacrale rituelen hielden. De energie hiervan is nog steeds voelbaar. Ik kom altijd een beetje ‘thuis’.

De kathedraal kun je zien als één groot boek, met haar portalen aan drie zijden, haar beelden en haar wereldberoemde ramen.

In die jaren ben ik twee keer met een groepsreis mee geweest geleid door Christophe Rogez, met zang begeleid door Janneke van den Dool.  Mooi, diepgaand, maar wel in het Duits, en met een grote groep. Toen Claudia van het Kaar mij vroeg om samen in 2017 een reis te organiseren, zei ik na de eerste schroom ja. Het werd een fantastische ervaring. Het jaar erop wilde ik meer mijn eigenheid in de reis brengen en begeleidde het alleen.
Om anderen ook iets van deze bijzondere plek te laten ervaren bied ik deze reis naar Chartres nu jaarlijks aan.
In 2020 ging het helaas niet door vanwege Covid. En door de ongewisheid van deze tijd heb ik 2021 ook geen reis georganiseerd en besloten voor 2022 eerst af te wachten hoe ‘de wereld’ zich verder zal ontwikkelen.
Maar nu, in 2023, organiseer ik twee reizen, in oktober.

BELEEF DE KATHEDRAAL VAN CHARTRES,  EEN UITERLIJKE EN INNERLIJKE REIS VOOR VROUWEN

We gaan de kathedraal beleven met ons hart, hoofd en onze handen.
We zullen een bezoek brengen aan de crypte, het labyrint lopen en daarnaast zullen we veel zingen: mantra’s en eenvoudige meerstemmige liederen. Ook hebben we de beschikking over een prettige zaal waar ruimte is om te zingen, elkaar te ontmoeten, te bewegen, te drummen en te delen en waar we de dag starten en afsluiten.

Hier vind je uitgebreide informatie over beide reizen:
Vrouwenreis Chartres 2023 17-21 oktober   en  Vrouwenreis Chartres 2023 22-28 oktober

Heb je vragen, schroom niet mij te mailen.