Loreleifestival

Ieder jaar vindt het Loreleifestival plaats, een plek in de natuur waar vrouwen samenkomen om hun vrouw-zijn te vieren, in zusterschap.
Jarenlang heb ik workshops aangeboden, nu is het tijd voor andere vrouwen. In 2018 was dit mijn aanbod:

Workshop: van afval naar overvloed 24-26 augustus 2018
Samen bereiden we ons voor op de processie: Vrouwe van Overvloed. Een processie is een eeuwenoud ritueel waarbij je loopt om iets in jezelf te transformeren én bij te dragen aan het grotere geheel.
Centraal staat de vraag welke overvloed je in afval kunt vinden. En afval kan zowel de rommel op straat zijn als het restmateriaal van je ziel.
We onderzoeken zowel wat je van jezelf liever weg wilt gooien als wat we fysiek wegwerpen. Wat wil jij van je afwerpen? Hoe kan je het weer naar je toe halen? Wat is nodig zodat jouw afval kan transformeren tot overvloed? Hoe kunnen we ophouden de aarde te belasten met afval en haar te danken als vrouwe van overvloed?
In de workshop verdiepen we ons in processies, delen verhalen en zingen. Deze workshop geeft jou een intentie of gebed om mee te dragen met de processie. Deze workshop geef ik samen met Kirsten Notten van Waterschrijver

Processie Klimaatmadonna: Vrouwe van Overvloed De Klimaatmadonna is een beeld van Maria als Moeder Aarde gemaakt van afval. Het beeld wil laten zien dat in afval schoonheid en overvloed te vinden is. We houden een processie over de velden van Lorelei om de Vrouwe van Overvloed te danken.
Een processie is een fysieke weg die je met aandacht loopt. Het lopen van de tastbare weg van een processie ondersteunt jouw eigen innerlijke weg én zegent de aarde.
We bereiden de processie voor in de workshop ‘Van afval naar overvloed’ om 15.00 uur. Iedereen kan aansluiten om mee te lopen, afwisselend zingend, drummend en stil. De processie begeleiden Kirsten Notten en ik samen.

Zingen van vrouwenliederen
Houd je van zingen? En wil je met andere vrouwen zingen over jezelf, elkaar en verbinding? Kom dan op vrijdagavond vrouwenliederen zingen. Ervaring met zingen is niet nodig, de wens om met plezier te zingen is voldoende.

En grote kans dat we op zondagochtend om 8 uur in de Rode tent mantra’s zingen….